Oprogramowanie dla agenta nieruchomości – sprawdź, dlaczego to must have każdej szanującej się agencji!

Program dla biur nieruchomości

Branża nieruchomości jest wymagająca. Tu każda oferta może być na wagę złota, a minuta warta tysiące złotych! Klient poszukuje wyjątkowego i drogiego produktu, który ma kluczowe znaczenie dla jego inwestycji czy komfortu życia. Nic dziwnego, że podchodzi do tematu poważnie. Wzrastają także jego oczekiwania wobec osób towarzyszących mu w procesie szukania odpowiedniej nieruchomości oraz finalizowania transakcji – w końcu nie chodzi o zakup bułki na drugie śniadanie.

Presja czasu i wymogów do spełnienia czyni pracę agenta dość… stymulującą – delikatnie rzecz ujmując. Do tego dochodzi jeszcze zabierająca sporo czasu „papierologia”, a kwestie formalne są tu przecież priorytetem!

Właściciel biura może borykać się przez to z nadmiernym problemem migracji pracowników, rwać włosy z głowy przez RODO, czy zarywać noce w poszukiwaniu umowy sprzedaży mieszkania z zeszłego roku… Już jest tego sporo, a jeszcze nie wspomnieliśmy o stronie WWW, czy eksporcie ofert!

Nasze panaceum? Dobre oprogramowanie dla biura nieruchomości. Wyraz „dobre” jest kluczowy w tym zdaniu!

Można pracować przyjemniej, spokojniej i bardziej profesjonalnie. Zaoszczędzony czas lepiej wykorzystać na pasje lub wrzucanie kolejnego ogłoszenia.

Oprogramowanie dla nieruchomości – jesteś lekiem na całe zło!

Przed rozpoczęciem biznesu zastanawiałeś się, jak otworzyć biuro nieruchomości. Teraz musisz zabawić się w odkrywcę i dojść do tego, jak prowadzić je z głową! Ewentualnie możesz zrezygnować z szukania map i za kompas wziąć złotą radę ekspertów.

Zarządzanie ofertami w programie dla biur nieruchomości

Oprogramowanie dla firmy to fundament, bez którego nie zbudujemy dobrze prosperującego przedsiębiorstwa, zwłaszcza w sektorze nieruchomości. CRM, bo o tym systemie mowa, to innowacyjny spinacz, który kontroluje i usprawnia wszystkie działania na linii Firma – Klient.

Umówmy się – w przypadku pośredników i zainteresowanych zakupem lub sprzedażą nieruchomości relacja ta jest nad wyraz intensywna! Nie zawsze jednak okraszona szczerą miłością. Wpływ na to – poza kompetencjami naszego pracownika – mają także ograniczenia czasowe, sprzętowe lub słaba organizacja. Dobry program dla biura nieruchomości zada im wszystkim cios poniżej pasa.

Program dla biura nieruchomości – najważniejsze funkcje

CRM dla agencji nieruchomości odpowiada za automatyzację działań głównie w sektorze pozyskiwania, budowania relacji i obsługiwania Klienta. Ma też inne ukryte talenty, o których opowiemy później.

Dzięki niemu w łatwy i przede wszystkim szybki sposób (co w przypadku specyfiki branży nieruchomości ma podwójne znaczenie!) nawiążemy kontakt z potencjalnym Klientem, dopiszemy go do naszej bazy, zawęzimy poszukiwania najwłaściwszej dla niego nieruchomości, czy przedstawimy w niebanalny sposób ciekawą ofertę.

Do tego jeszcze dochodzi kwestia gromadzenia i przetrzymywania danych z poszanowaniem wszechobecnego RODO.

Raport aktywności pracowników w systemie ASARI CRM

Czy Twoi pracownicy potrafią łączyć to wszystko w zgraną całość i jeszcze mają czas na łapanie dobrych ofert? Widzisz. Nasz ASARI CRM dla agencji nieruchomości ma. Do tego pozwala tworzyć analizy i szybko przygotować raport – bez mrugnięcia i ziewnięcia.

Jedną z jego nowych funkcji jest możliwość tworzenia rozbudowanych raportów z działań, które zostały podjęte w celu pozyskania Klientów na konkretną ofertę. Dzięki temu dowiemy się, jakie aktywności zostały wykonane przez agenta od dnia przygotowania oferty i wprowadzenia jej do systemu.

Raport w formie wykresów ujmuje:

• działania marketingowe;
  • poszukiwanie potencjalnych Klientów;
  • organizowanie spotkań i prezentacji;
  • współpracę z innymi biurami nieruchomości.

Dodatkowo otrzymamy informacje, jak eksport ogłoszenia na konkretne portale lub zmiana ceny wpływają na zainteresowanie promowaną nieruchomością.

Klient żądny wiedzy odnośnie do aktywności pośrednika otrzyma od nas zgrabne podsumowanie jego działań. Takie cuda tylko z systemem CRM od ASARI. Gdyby serwował jeszcze kawę – dostałby od nas order uśmiechu!

Wybierając innowacyjny i intuicyjny program dla biur nieruchomości, usprawniamy (a finalnie uszczelniamy):

• sprzedaż
  • obsługę Klienta;
  • marketing;
  • kontrolę pracowników.

Oszczędzasz czas i pieniądze. A lepsza organizacja pracy pozwala pośrednikowi skoncentrować siły na przeszukiwaniu morza ofert i wyłapywaniu prawdziwych perełek. Jego wynagrodzenie rośnie równomiernie do satysfakcji odpowiednio obsłużonych Klientów. A Ty siedzisz wygodnie w fotelu i uśmiechasz się do monitora, analizując raport stworzony na bazie danych dostępnych w systemie CRM dla biur nieruchomości… I tak to powinno wyglądać!

ASARI CRM ver. Kameleon – oprogramowanie dla biur nieruchomości

Po stosownym wprowadzeniu bierzemy pod lupę nasze oprogramowanie dla biur nieruchomości. ASARI CRM ver. Kameleon uchyla delikatnie melonik i rąbek tajemnicy. Sprawdźmy, jak rozwiązuje najważniejsze problemy w pracy pośrednika oraz właściciela agencji nieruchomości.

Zarządzanie kontaktami z Klientami

Czy w pracy agencji nieruchomości jest coś ważniejszego od właściwego kontaktu z Klientem? Prowizja – ale ta jest z nim ściśle powiązana! Oprogramowanie dla agencji nieruchomości ASARI CRM to między innymi:

• Historia całej znajomości (z ujęciem wcześniejszych transakcji zakupu lub sprzedaży nieruchomości), dzięki czemu nigdy nie dasz się zaskoczyć. Wiesz, czego, za ile i gdzie szuka Twój Klient lub jakie nieruchomości chce sprzedać. Do tego możesz dorzucić jeszcze swoje notatki, by zadzwonić z życzeniami na urodziny lub z propozycją ciekawej inwestycji.
  • Wysyłka i drukowanie materiałów ofertowych – estetycznych i spersonalizowanych. Przy użyciu jednego paluszka, za sprawą paru kliknięć! Dzięki szablonom sam wybierzesz odpowiadający Ci układ, spersonalizujesz opis lub dodasz wyszukany tytuł. Tak profesjonalnie przygotowany prospekt oferty szybko wydrukujesz i zaserwujesz Klientowi do kawy – jeśli odwiedził Cię w biurze. Możesz też wysłać mu maila z dopracowaną ofertą – jeżeli Klient preferuje taką formę kontaktu.
  • Prowadzenie komunikacji mailowej. Szczególne istotne dla wzrokowców, choć w przypadku transakcji przez duże „T” wszystko warto mieć doprecyzowane i zapisane w wiadomości.
  • Eksport ofert na portale. Wystarczy mrugnięcie, by Twoje nieruchomości zostały wysłane do internetu i jako pierwsze wyświetliły się na serwisach ogłoszeniowych zdobywając najwięcej klientów. Z ASARI CRM zrobisz to najszybciej wyprzedzając całą konkurencję.

Baza nieruchomości i poszukiwań oraz Klientów i firm

Wszystko bezpieczne i w jednym miejscu – z możliwością pracy na komputerze oraz telefonie. W końcu praca pośrednika do spokojnych i przy biurku nie należy – sprawnie działające oprogramowanie dla agencji nieruchomości to możliwość szukania ofert idealnych i ich perfekcyjne parowanie z naszym Klientem – kiedy chcesz i jak chcesz. Nawet w aucie, czekając na spotkanie czy podczas przerwy na kawę.

Który program dla biur nieruchomości jest najlepszy?

Zdaniem wielu pośredników najlepszy program dla biur nieruchomości to ASARI CRM. Użytkownicy nowoczesnego oprogramowania ASARI CRM doceniają jego niezawodność, łatwość obsługi oraz dostępność wielu funkcji ułatwiających zarządzanie agencją nieruchomości.

Publikacja ogłoszeń na portalach i na stronie WWW

Czas ma znaczenie. Wagę sekundy zna ten, kto pracował w radiu, rozbroił bombę lub… robił karierę w biurze nieruchomości. Nie wszystkie z naszych ofert mamy na wyłączność – im szybciej zamieścimy je na portalach ze wskazaniem numeru naszego biura, tym większa szansa na kontakt ze strony potencjalnego Klienta.

Wysyłka dwa razy na dzień? Z ograniczoną liczbą dodawanych ogłoszeń? Te żarty już się nam przejadły! 🙂 W ASARI CRM ogłoszenia wysyłane są na portale w ciągu 1 minuty, więc Twoja oferta ma szanse pojawić się tam dużo wcześniej i pomachać pozostawionej w tyle konkurencji. Dzięki temu przyciągniesz więcej zainteresowanych Klientów i zwiększysz szansę na sfinalizowanie transakcji.

Zintegrowana strona WWW z prezentacją nieruchomości

Nie od dziś wiadomo, że kupujemy oczami. Nawet najlepsza oferta nieruchomości nie będzie interesująca, jeśli nie pokażemy jej w odpowiedni sposób. I przeciwnie – najpiękniejsze mieszkanie straci na wartości, jeżeli nie rozłożymy przed nim czerwonych dywanów i odpowiednio nie sfotografujemy.

Strona www dla biura nieruchomości

Oprogramowanie dla agencji nieruchomości ASARI CRM to sposób na łatwe stworzenie profesjonalnie wyglądającej, miłej dla oka i czytelnej strony WWW, która efektownie zaprezentuje nieruchomość.

Bez straty czasu i angażowania grafika – kilka minut i gotowe! Wystarczy wybrać szablon uwzględniający flagowe kolory oraz logo Twojej działalności i mamy to! Warto nadmienić, że taka strona WWW jest momentalnie gotowa do działania na rzecz promocji ofert Twojego biura – zapomnij o ręcznym wrzucaniu każdego ogłoszenia z osobna.

Jak to możliwe? Dzięki API. To Interfejs Programistyczny Aplikacji, które sprawia, że różne narzędzia i strony WWW się ze sobą komunikują. W tym przypadku zapewnia łączność między naszą stroną a aplikacją CRM, która umożliwi ich wrzucenie na naszą jeszcze pachnącą nowością witrynę. Automatycznie i natychmiastowo. Wspaniale, prawda?

W celu wzbogacenia kontaktów program CRM ASARI ver. Kameleon zautomatyzuje zapis potencjalnych Klientów, nieruchomości oraz poszukiwań ze strony. Do tego jeszcze nasz system posiada intuicyjne narzędzie do obróbki zdjęć – okładki pism wnętrzarskich stoją przed Wami otworem!

I kiedy myślisz, że tyle funkcji w jednym oprogramowaniu dla biura nieruchomości to prawdziwy sztos, wtedy wchodzi on. Ubrany cały w barwy Twojego biznesu!

Oprogramowanie dla agencji nieruchomości ASARI CRM – Twój as w rękawie wyprasowanej koszuli

Doskonale wiemy, że prowadzenie biura nieruchomości to nie tylko kontakt z Klientem i odpowiednie łączenie go z najlepiej dobraną ofertą. Choć to meritum, pozostają jeszcze kwestie zarządzania biznesem. Szefie – to zainteresuje Cię podwójnie!

Oprogramowanie dla agencji nieruchomości ASARI ver. Kameleon pomoże Ci tworzyć mniej i bardziej rozbudowane raporty, dzięki którym przeanalizujesz zebrane dane. Właściwie wyciągnięte wnioski pomogą Ci usprawnić funkcjonowanie Twojego biznesu. Dzięki temu możesz ograniczyć koszty, wpłynąć na poprawę warunków pracy, zrobić więcej rzeczy w tym samym czasie lub zoptymalizować narzędzia, które pomagają Ci pozyskiwać nowych Klientów! Dowiesz się także, jak pracują Twoi pośrednicy i który z wybranych przez nich modeli przynosi najlepsze rezultaty. Mało?

CRM ASARI ver. Kameleon pomoże zarządzać Ci pracownikami. Dzięki temu w jednym miejscu stworzysz ich kartotekę, określisz im zadania, cele do realizacji, a nawet stworzysz indywidualny schemat rozliczania prowizji. Przypiszesz też sprzęt do konkretnej osoby, cedując tym samym odpowiedzialność za jego właściwe użytkowanie.

Dzięki powyższym funkcjom zarządzasz sprawniej, a zaoszczędzony czas możesz wykorzystać na świętowanie sukcesów – w gronie pracowników, rzecz jasna!