Geolokalizacja pracowników w ASARI TRACKER

Zdalna organizacja pracy zespołu

Sposób działania geolokalizacji pracowników w ASARI TRACKER

Naszą aplikację ASARI Tracker wyposażyliśmy w moduł geolokalizacji pracowników, który działa w oparciu o GPS. Ta funkcjonalność okaże się niezwykle przydatna, gdy chcesz kontrolować to gdzie znajdują się Twoi pracownicy. Ich lokalizację sprawdzisz z poziomu oprogramowania ASARI CRM i dowiesz się, czy handlowiec jest już na spotkaniu z Klientem, czy dopiero na nie zmierza. Pozwoli to skutecznie organizować pracę zespołu zarówno w czasach pandemii, jak i wtedy, gdy sytuacja już się uspokoi.

Geolokalizacja pracowników w ASARI Tracker – kiedy się przydaje?

Handlowiec nie odbiera telefonu? Miał być na spotkaniu, ale nie dotarł? Zaczynasz się o niego martwić. Dzięki ASARI Tracker sprawdzisz w naszym systemie CRM, gdzie jest pracownik. Jeżeli uznasz, że zdarzyło mu się coś nieprzyjemnego, to wezwiesz pomoc. Z drugiej strony dzięki geolokalizacji w Trackerze w łatwy sposób zyskasz informacje, jak pracuje Twój zespół. Dowiesz się, ile czasu zajmuje dotarcie na spotkanie, jak długo ono trwa i w jakim miejscu się odbywa.

Śledzenie telefonu pracownika z wykorzystaniem aplikacji mobilnej

Może to być wykorzystane dwojako: jako element kontroli, ale też organizacji pracy. W pierwszym przypadku śledząc telefon pracownika i sprawdzając jego lokalizację, dasz im jasny sygnał, że wiesz, jak wyglądają ich działania. Dzięki temu nie będą nawet myśleć, by w jakiś sposób manipulować swoim czasem pracy. Takie sytuacje są coraz rzadsze, ale jak wiemy: kontrola podstawą zaufania, więc tutaj aplikacja mobilna do geolokalizacji telefonu ASARI Tracker okaże się właściwym narzędziem. Jednak w przypadku sporej większości handlowców i osób na innych stanowiskach, dzięki monitoringowi telefonu, po prostu będziesz wiedział, jak wygląda ich dzień pracy.

Lokalizacja telefonu pracownika a organizacja pracy zespołu

Drugim aspektem korzystania z naszej aplikacji do lokalizacji telefonu po GPS i systemu ASARI CRM jest możliwość lepszego zorganizowania procesu pracy. Analizując dane z geolokalizacji telefonów swoich pracowników, zobaczysz jakimi ścieżkami pracownik dociera do Klienta. Pozwoli to zastanowić się, czy jego droga była optymalna i czy nie lepiej nauczyć go, by następnym razem wybrał lepszą. Dla przykładu sprawdzając informacje w systemie CRM, uznasz, że nie ma sensu korzystać z komunikacji publicznej i po prostu wynajmiesz samochód dla handlowca. Dzięki temu szybciej dotrze do Klienta, a zaoszczędzony czas wykorzysta na pozyskanie kolejnych szans sprzedażowych.

ASARI Tracker w czasach pandemii

Co tu dużo mówić – obecny okres jest trudny. Zespół pracuje zdalnie, jest rozproszony, a Ty chcesz sprawdzać, jak przebiega realizacja zadań. Dzięki naszemu rozwiązaniu zrobisz to bez trudu. Korzystanie z ASARI Tracker po prostu ułatwia zdalne zarządzanie zespołem, a w trakcie pandemii ogranicza potrzebę ciągłego kontaktowania się z pracownikami. Nie będziesz już musiał dzwonić do kilku osób po kolei, by dowiedzieć się, czy dotarli na miejsce prezentacji lub pracują z domu. Aplikacja do zarządzania zespołem ASARI Tracker doskonale sprawdzi się w tym przypadku.

Zacznij korzystać z geolokalizacji w swojej firmie

Chcesz uruchomić geolokalizację w ASARI TRACKER i zobaczyć, jak to działa w praktyce? Skontaktuj się ze swoim opiekunem handlowym lub zadzwoń do nas na 22 830 72 40, abyśmy mogli ją dla Ciebie włączyć.

Chcesz dowiedzieć się więcej? Zajrzyj tutaj